Debat

Undskyld

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sådan indledtes en lille artikel af Jørgen Bruun Christensen, konsulent i DLF, nummer 39.

Undskyld - jeg kan ikke høre, hvad du siger . . . Vi er to lærere, Lone Kvist-Jensen og så mig selv, der gerne vil i kontakt med hørehæmmede kolleger i skolerne landet over.

Både Lone og jeg føler på vores krop, at der ikke altid tages behørigt hensyn til netop vores gruppe. For eksempel har vi oplevet, at vort skema 'bugnede' med timer - jeg havde for et par år siden syv timer en tirsdag - heraf fire dansktimeri en 9.- og tre orienteringstimer i en 7.-klasse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg behøver vel ikke at tilføje, at man nærmest ligner en vaskeklud, når man vender hjem - træt, sur og irritabel - vi er måske 'bare' et mindretal, men jeg er sikker på, at vi slås med meget større problemer i vores hverdag, end de fleste aner.

Alene det, at man har meget svært ved at høre det enkelte barn, når der 'støjes' i klassen - og hvad er så den støj, vi må døje med: En stol skubbes, papir rasler, en gruppe snakker lidt halvhøjt, en sproglærer kan have svært ved at opfatte, hvordan en elev udtaler et ord - en dansklærer kan have meget svært ved at opfatte, hvordan en anden elev udtaler visse endelser.

Allerede efter artiklen var i, har jeg haft flere henvendelser fra kolleger, der døjer med deres hørelse -én udtalte: 'Det er efterhånden et rent helvede at gå i skole!' Han er kun 42! En anden ville hellere end gerne tage sin afsked, men hun har ikke råd til at gå på pension i dag. En tredje har taget konsekvensen og ladet sig pensionere - uanset de økonomiske følger heraf.

Vores mål er at komme i kontakt med rigtig mange kolleger, så vi kan danne enten et netværk eller måske en forening, så vi kommer til at stå stærkere.

Jeg håber også, at kredsene landet over bider mærke i den omtalte artikel samt dette læserbrev, så de kan hjælpe kollegerne med råd og dåd.

Kommer der rigtig mange henvendelser, så satser vi afgjort på at indkalde alle til et møde om problemerne - mødet kan for eksempel finde sted et centralt sted for os alle, måske en lørdag formiddag.

Ring meget gerne til enten Lone eller undertegnede.

Lone, telefon 8628 1984.

Kurt, telefon 7565 1704.

Løsning

Powered by Labrador CMS