Pas på udviklingen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsminister Ole Vig Jensen på Danmarks Skolelederforenings årsmøde i sidste uge:

- Debatten om skolen har i den seneste tid haft en tendens til at samle sig om alt det, som kan måles og vejes. Det skal der også lægges vægt på. Men i debatten skal vi passe på, at vi ikke kommer til kun at beskæftige os med skolens 'boglige' side. Eleverne skal have mulighed for at lære og udvikle sig ved at anvende alle evner og sanser.

- Hvis mediernes billede af folkeskolen var hele sandheden, kunne jeg ikke fortænke en ung familie, der stod for at skulle have det første barn i skole, i at se sig om efter alternativer. Men jeg véd, at det daglige arbejde i langt den overvejende grad udføres af engagerede og flittige lærere.

- Jeg har ikke planer om at afkristne Danmark gennem afskaffelse af faget kristendomskundskab på seminarierne. Tværtimod vil jeg styrke faget, men jeg må indrømme, at jeg har svært ved at forstå, at lærernes forudsætninger for at formidle netop den del af kulturgrundlaget til næste generation skulle stå og falde med et obligatorisk kursus på blot hundrede timer.