Debat

Sejl i egen forskersø

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Snart giver jeg fanden i pædagogisk forskning.

Min fornemmelse for tiden er, at adskillige forskere offentliggør de resultater, der enten passer med tidens trend eller støtter deres egne forudfattede meninger, medens andre resultater lægges i fryseren.

Vi har i årevis set det grelt på områderne læsning og skrivning. Vi vil i de kommende år se det på matematikområdet, indtil ballonen revner. Nu punkterer Vagn Rabøl Hansen myten om, at de gode elever nok skal klare sig. Men har vi ikke i årevis netop hørt danske forskere sige, at deres forskning har vist, at de gode elever altid klarer sig?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Tilsyneladende er det bedste råd, man kan give sine kolleger: 'Du skal lytte til dit unge hjerte, det har altid hjulpet, når det gjaldt'! - Eller sagt på en anden måde: Brug din sunde fornuft og din sociale bevidsthed. Lad forskerne sejle deres egen sø!

Gudhjem