Nye tilbud på vej

Selv om det koster mange penge, vil man gentage succes

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aalborg Kommune er parat til at gentage det første kursus i lærerudvikling, selv om det har kostet tre millioner kroner, og selv om resultaterne bliver svære at måle, siger personalechef Jørn Broberg Nielsen, der har været formand for styregruppen bag efteruddannelsesprojektet.

- Vi har truffet principbeslutning om, at vi vil sådan noget igen, men det kan godt være, at det skal have en anden form, og det kan også godt være, at det skal henvende sig til nogle andre grupper, siger han.

Kommunen tog initiativet til kurset, og det var der flere grunde til.

- Vi havde tre indfaldsvinkler: For det første er der i disse år meget fokus på lærerrollen. For det andet er forældrene blevet meget opmærksomme på, om deres børns lærere er gode nok. For det tredje kender alle politikere en lærer eller to, som de synes bør oppe sig. De tre ting hænger nøje sammen, og de handler kort fortalt om, at det ikke er nemt at være lærer. Næste gang kan det tænkes, at vi arrangerer noget for ildsjælene eller for andre grupper. Hvis vi skal leve op til krav om kvalitet, må vi sikre, at alle lærere får sådanne tilbud, siger Jørn Broberg Nielsen.

j