Debat

Kritikken skal bruges i foreningen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter de to afstemninger om aftaleresultatet i 1995, der viste meget stor uoverensstemmelse mellem flertallet i hovedstyrelsen og medlemmerne, blev der iværksat en medlemsundersøgelse.

I den offentlige debat, efter at resultaterne af undersøgelsen er offentliggjort, har DLF koncentreret sig om at fremlægge lærernes kritik af kommunerne og Kommunernes Landsforening som arbejdsgivere. Det er fint nok. Undersøgelsen påviser meget stor mistillid hos lærerne til arbejdsgiverne og viser, at kommunerne generelt betragtet ikke har stillet de tilstrækkelige ressourcer til rådighed for at kunne opfylde intentionerne i folkeskoleloven, og det er en naturlig opgave for vores forening at fastholde kommunerne og deres organisation på forpligtelsen hertil.

I den interne debat i organisationen må den markante kritik af DLF som faglig organisation imidlertid være i fokus.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Foreningens hovedstyrelse må tage det alvorligt, når en meget stor del af medlemmerne mener, at DLF har svigtet i forbindelse med indførelsen af arbejdstidsreglerne. Det må tages alvorligt i forhold til de kommende aftaleforhandlinger, at medlemmerne markant udpeger to områder som specielt negative i det gældende lov- og aftalesystem, nemlig arbejdstidsreglerne og den decentrale løn.

Hovedstyrelsen bør også notere sig, at der faktisk bredt ud over hele landet er opbakning til at føre en hårdere fagforeningspolitik. Foreningens initiativer til en grundig medlemsdebat om aftalekravene til Overenskomst 97 er en god begyndelse, men der påhviler foreningens hovedstyrelse og kongres et stort ansvar for, at medlemmernes markante fagpolitiske holdninger ikke udvandes undervejs gennem systemet.

Arne Steiner Jensen

Holbæk