Valgkamp i børnehøjde

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan ville Folketinget se ud, hvis alle børn og unge kunne stemme? Det spørgsmål vil TV 2 have svar på til næste folketingsvalg.

De vil give børn og unge stemmeret ved at lave valg for fra 1. klasse og op til 18 år. Projektet skal være et fingerpeg til politikerne og skal lære børn og unge at tage stilling til det samfund, de lever i.

I øjeblikket er man i gang med at lave undervisningsmateriale, som blandt andet skal fortælle om demokrati og det politiske system i Danmark.

Børnevalget vil ifølge TV 2 foregå på den måde, at børnene på deres skoler vil arbejde med den politiske proces i deres daglige undervisning. To-tre uger før valget vil der være valgprogrammer med ungdomsvælgermøder, meningsmålinger og kommentarer. De politiske ungdomsorganisationer tager rundt på skolerne og vil have optaktsudsendelser på tv samme dag som moderpartiet.

Selve afstemningen skal foregå dagen før det rigtige folketingsvalg, og børnene vil få mulighed for at stemme på partier - ikke på enkeltpersoner.

de voksnes valgaften vil børnenes resultat komme samtidig med de forskellige kredsmeldinger.

Undervisningsminister Ole Vig Jensen støtter ideen og opfordrede, på et pressemøde torsdag, skolerne til at deltage i projektet.