Leder-tal

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

23 spørgsmål skulle 700 tilfældigt udvalgte skoleledere tage stilling til i det skema, der ligger til grund for analysen fra Mandag Morgen Strategisk Forum. 469 valgte at udfylde skemaet. Det giver en besvarelsesprocent på cirka 70 procent.

Skemaet bestod hovedsageligt af spørgsmål formuleret som udsagn, som skolelederne kunne erklære sig mere eller mindre enige eller uenige i.

Svarene viser blandt andet, at - 85 procent mener, at deres arbejdsopgaver har ændret sig væsentligt som følge af de senere års reformer i folkeskolen.

- 73 procent er for det meste tilfredse med deres job, mens 23 procent er fuldt ud tilfredse. Kun fire procent er sjældent tilfredse.

- 80 procent ønsker mere tid til at observere undervisningen.

- 93 procent har brug for mere tid til faglig fornyelse og udviklingsarbejder.

- 67 procent vil have mere tid til medarbejdersamtaler.

- 55 procent mener, at de nye styrelsesregler og arbejdstidsaftalen har påvirket deres muligheder for at udøve ledelse i positiv retning.

Kilde: Mandag Morgen Strategisk Forum

Powered by Labrador CMS