Debat
0   165

DISCOUNT

I Folkeskolen nummer 24 har Jan Kaare en artikel med overskriften 'Store forskelle på lokale arbejdstidsaftaler', og i underteksten står, at nogle kommuner ikke lever op til aftalen.

I artiklen er Ledøje-Smørum Kommune til min store undren nævnt som en kommune, hvor påholdenhed og discountløsning står øverst på dagsordenen.

Artiklen fortsætter under banneret

Min undren skyldes, at vi har såvel kommunale akkorder som skoleakkorder på en lang række områder og dermed væsentlig mindre optælling end tidligere. Der er også indgået timerammeaftaler, så de opgaver, som skal på mødeplan, er ganske få.

Så at vi i kommunen uforandret tæller op er ikke i overensstemmelse med virkeligheden.

Men hvis man med påholdenhed og discountløsning mener:

- at byrådet og ikke kredsen fastsætter ressourceniveauet for folkeskolen

- at udgangspunktet for eventuelle aftaler skal være, hvad man gør i nabokommunen og ikke de lokale forhold i Ledøje-Smørum Kommune

- at kredsen alene skal bestemme, hvad der er et hensigtsmæssigt forhold imellem afsat tid og definition af opgave

- at man skal have et større tillæg end angivet i paragraf 25 for at indgå aftaler om skoleakkorder eller timerammer,

ja så er det rigtigt, at vi er påholdende og ønsker discountløsninger, men jeg har en lidt anden definition.

I forbindelse med akkordaftaler og timerammer skal der naturligvis være et hensigtsmæssigt forhold mellem den tid, der afsættes, og den tildelte opgave. Efter min opfattelse kan det ske ved, at man enten justerer timetallet eller opgavens omfang.

Når arbejdstidsaftalen skal udmøntes, er det ikke alene kommunen, som har et ansvar og noget at leve op til. Det har kredsen også. Så der kunne måske også i overskriften have stået: Nogle kommuner og nogle kredse lever ikke op til aftalen.

Når man som journalist beskriver, hvordan arbejdstidsaftalen er ført ud i livet, kunne man overveje, om ikke det var værd at høre begge parter.

Mogens Weber

kulturchef

Ledøje-Smørum Kommune


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ