0   220

Krudt i køkkenet

Skolekøkkenet er vokset fra kartofler og brun sovs

Eksotiske dufte breder sig i skolekøkkenet på Rugvængets Skole i Ballerup. Elever fra 8.-10. klasse er i gang med at tilberede en menu, der er mere avanceret end den, Folkeskolens udsendte husker fra skoletiden tilbage i midten af halvfjerdserne.

Nu bruger man mange krydderier i retter fra fjerne lande som Filippinerne, Mexico og Indien. Og lad det være sagt med det samme: Det smager forrygende godt, så der er ikke noget at betænke sig på. Prøv selv - enten i hjemkundskabstimerne eller derhjemme.

Artiklen fortsætter under banneret

Opskrifterne stammer fra en kogebog med krydret mad, som lærer Steen Larsen er ved at lægge sidste hånd på. Den udkommer en gang i løbet af efteråret.

Eleverne på Rugvængets Skole har hele året arbejdet med eksotisk mad. Den kulinariske rejse begyndte i Mexico og fortsatte i det ørige Latinamerika, videre til Spanien, Marokko, Tyrkiet og Libanon. Fra Mellemøsten arbejdede og spiste man sig til Indien og Thailand og sluttede i Kina og Japan.

To ting har gået igen: Der er brugt meget lidt kød, men til gengæld godt med krydderier. På den måde kan udgifterne holdes nede, uden det bliver kedeligt, fortæller Steen Larsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet