Krudt i køkkenet

Skolekøkkenet er vokset fra kartofler og brun sovs

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eksotiske dufte breder sig i skolekøkkenet på Rugvængets Skole i Ballerup. Elever fra 8.-10. klasse er i gang med at tilberede en menu, der er mere avanceret end den, Folkeskolens udsendte husker fra skoletiden tilbage i midten af halvfjerdserne.

Nu bruger man mange krydderier i retter fra fjerne lande som Filippinerne, Mexico og Indien. Og lad det være sagt med det samme: Det smager forrygende godt, så der er ikke noget at betænke sig på. Prøv selv - enten i hjemkundskabstimerne eller derhjemme.

Opskrifterne stammer fra en kogebog med krydret mad, som lærer Steen Larsen er ved at lægge sidste hånd på. Den udkommer en gang i løbet af efteråret.

Eleverne på Rugvængets Skole har hele året arbejdet med eksotisk mad. Den kulinariske rejse begyndte i Mexico og fortsatte i det ørige Latinamerika, videre til Spanien, Marokko, Tyrkiet og Libanon. Fra Mellemøsten arbejdede og spiste man sig til Indien og Thailand og sluttede i Kina og Japan.

To ting har gået igen: Der er brugt meget lidt kød, men til gengæld godt med krydderier. På den måde kan udgifterne holdes nede, uden det bliver kedeligt, fortæller Steen Larsen.