0   115

Ingen penge fra pædagoger og sygeplejersker

Pædagogerne og sygeplejerskerne er ikke umiddelbart indstillede på at give lærerne den decentrale løn, som lærerforeningen på sidste kongres besluttede at sige nej tak til, tilbage ved næste overenskomstforhandling.

Det siger sygeplejerskernes nye formand, Jette Søe, og pædagogforbundets formand, Bente Sorgenfrey, til Jyllands-Posten den 5. juli.

Artiklen fortsætter under banneret

I denne overenskomstperiode er lærerne gået glip af cirka 70 millioner kroner på grund af kongresbeslutningen; pengene er så kommet andre faggrupper til gode.

Hidtil har lærerforeningens politiske ledelse henholdt sig til, at de daværende formænd for de nævnte organisationer har givet tilsagn om, at lærernes andel vil blive tilbageført ved de kommende overenskomstforhandlinger, men aftalen er aldrig sat på papir.

En række store kommuner har i den sidste tid meddelt, at de penge, der var sat af til lærerne, nu går til andre faggrupper, og det har sat skub i utilfredsheden blandt lærerne i en del kredse.

På Odense Lærerforenings generalforsamling for nylig besluttedes det med overvældende majoritet at arbejde for at få DLF's kongres i oktober til at acceptere den decentrale løn, og i Aalborg Lærerforening har en undersøgelse af medlemmernes ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger vist, at medlemmerne ikke kan se nogen grund til at forære de decentrale midler til andre.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet