Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Boggaver til Sydslesvig

Da jeg paa forskellig Maade er blevet gjort bekendt med, at man i mange Kredse hjemme, ikke mindst blandt Lærere, interesserer sig stærkt for at fremskaffe Bøger til Sydslesvig, beder jeg venligst mine Kolleger være opmærksom paa, at der endnu ikke er nogen Mulighed for at kunne indføre hverken Børnebøger, Faglitteratur eller Bøger af anden Art til Uddeling eller Udlaan blandt vore Børn. Enhver Forsendelse af Bøger til Skolevæsenets Adresse i Danmark er derfor indtil videre forgæves.

Folkeskolen nummer 23

juni 1946

For 25 år siden

Replikker - opfanget under Høring om folkeskolen:

Orla Møller:

Hverken et højreorienteret, religiøst skema eller et specielt Jesper Jensensk socialistisk skal lægges ind over skolen.

Helge Larsen:

Skolen er ikke formet efter et bestemt mønster, der er stor forskel på skoler.

Egon Clausen:

Formålsformulering er noget vi skal diskutere og finde ud af ved den enkelte skole. Den officielle formulering holder en masse forældre ude af skolen, for det er ord - ord. Vi står over for en kaotisk fremtid, derfor må eleverne lære konfliktløsninger.

Jesper Jensen:

Skolen skal give børnene et sandfærdigt billede af samfundet. Forældrene skal stærkt ind i billedet. De kender det praktiske liv. Læreren vil kunne lære meget af forældrene, for de lever trods alt i et snævert miljø.

Mogens Andersen:

Der må være en fælles rettesnor.

Folkeskolen nummer 23

juni 1971