Holstebro viser vejen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Allerede fra næste skoleår lever Holstebro Kommune op til regeringens målsætning om, at der skal være en tidssvarende computer på folkeskolerne for hver femte elev.

Det sker ved, at kommunen indkøber 400 nye multimediecomputere. Dermed når skolevæsenet i Holstebro op på 850, skriver Jyllands-Posten.

Samtidig lægges der kabler ind i alle lokaler i kommunens 14 folkeskoler, og alle skolerne forbindes i et netværk, så alle computerne kan kommunikere med hinanden og omverdenen.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem lærerhøjskolen, den lokale handelsskole og et computerfirma, og det omfatter også efteruddannelse af Holstebros lærere.

Hele herligheden koster Holstebro Kommune 40 millioner kroner, og for de penge får man desuden nyt netværk til alle kommunens computere, 70 nye multimediecomputere på folkebibliotekerne og en udskiftning af telefonsystemet, så telefoner og datatrafik kører på samme net, der også kan transmittere video, radio, tv og signaler fra alarmanlæg.