Noget man er

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ida Flachs, der er formand for skolebestyrelsen på Toftevangskolen i Birkerød, skriver i ugemagasinet Danske Kommuner, at U-, F- og Ø-tiden burde afskaffes.

'Arbejdsgiverne bør have den fornødne tillid til, at lærerne udfører det job, de bliver aflønnet for. (. . .)

Lærerne bør på den anden side erkende, at de har budt ind på et job, der hverken kan eller skal tidsfastsættes på samme måde som et akkordjob i en virksomhed. Lærerne bør indse, at ordet lærergerning måske i virkeligheden er en mere passende betegnelse for et job, der indebærer at have ansvar for en af de vigtigste opgaver i det danske samfund, uddannelse og delvis opdragelse af kommende generationer. Den opgave kan ikke tidsfastsættes ned i detaljen. Skolelærer er ikke kun et job, det er noget, man er.

Det kræver, at den enkelte lærer får mulighed for at planlægge en del af sin arbejdstid frit uden smålig hensyn til U-, Ø- og F-tid.

Jeg er sikker på, at mange lærere allerede i dag trodser systemet, ellers havde folkeskolen ikke den store kvalitet, den har mange steder i dag. Se så at få det håbløst forældede system afskaffet i en fart.'