Kørestol ingen adgang

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen er for alle. Ikke bare elever og lærere, men også de mange voksne, der går til møder, aftenskole og alle de andre arrangementer, som afholdes på skolerne.

Sådan vil vi gerne se skolen.

Men for kørestolsbrugere er billedet diametralt modsat. En undersøgelse, som Center for Ligestilling har lavet i samarbejde med Dansk Handicapforbund og Hjælpemiddelinstituttet, viser nemlig, at det kun er 2,6 procent af landets folkeskoler, der er fuldt tilgængelige i kørestol, skriver Hjælpemiddelinstituttets blad 'Viadukt'. Det svarer til 49 af Danmarks 1890 folkeskoler.

Blandt mange tal kan det nævnes, at 63,5 procent af skolerne ikke har nogen kørestolsegnet indgang, 75,2 procent har ikke et eneste handicaptoilet, 79,3 procent har ingen kørestolsegnede klasselokaler, og 80,7 procent af de danske folkeskoler har ingen kørestolsegnede faglokaler.

Powered by Labrador CMS