Debat
0   229

Demokratisk skole

I Folkeskolen nummer 19 den 9. maj var der en artikel om projektarbejdsformen til brug for lærermøder på vores skole: Enghavegård Skole. Artiklen havde overskriften: Tilbage til demokratiet. I artiklen påstås det, at jeg skulle have sagt, at demokratiet er kommet tilbage til skolen.

Det, som jeg telefonisk forklarede journalist Jette Møller Nielsen, var, at projektarbejdsformen havde forbedret den demokratiske arbejdsform, blandt andet fordi alle havde været mere aktive i denne arbejdsform end i den traditionelle mødestruktur.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har på skolen en meget demokratisk ledelse og skolebestyrelse, som giver et stort spillerum til lærernes selvforvaltning, som det blandt andet sker i den helt åbne fagfordeling. Det demokratiske sindelag hos skoleledelsen har blandt andet medført, at vi frit kan eksperimentere med vores mødeform. Lærernes fælles beslutninger har altid, uanset formen på mødet, været respekteret af skolens bestyrelse og ledelse. Dette har så igen medført en stor ansvarlighed hos lærerne og den øvrige del af skolens ansatte.

Uanset hvor tilfredse vi er med demokratiet på skolen, skal der konstant arbejdes på at udvikle og forbedre formen, således at demokratiet ikke bliver formelt, men reelt. Reelt bliver demokratiet først, når alle tager del i den demokratiske proces.

Vi opdagede, at projektarbejdsformen var god til at få alle gjort mere aktive, derfor lod vi os interviewe om vores erfaringer med den nye mødeform.

Skolen er ikke vendt tilbage til demokratiet. Skolen har været demokratisk i mange år. Vi har bare arbejdet på at forbedre den demokratiske proces.

Kjeld Resen

Enghavegård Skole, Søborg


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ