Debat

Stil krav til forlagene

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som skolebibliotekar kan det være svært at finde rundt i forlagsjunglen, selv med det kompas, diverse anmeldelser og erfaring kan være.

Forlagene spytter fagbøger ud i serievis.

Helt galt er det, hvad lande angår.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Udviklingslande, Brændpunkt, Geofakta, Industrilande, Jorden rundt, Lande og folk og Det ny Europa.

Hvert forlag sin serie - eller oven i købet serier.

Oftest er der tale om samtryksbøger, oversat fra engelsk. Ofte er sværhedsgraden forskellig inden for samme serie. Men altid med iøjnefaldende turistbrochurefarvefoto.

I Folkeskolen nummer 22 anmeldes Mexico og Nigeria i serien 'Udviklingslande' fra forlaget Flachs.

Der tages stilling til layout, tekst og billeder, og i tilfældet Mexico går anmelderen, Finn Sørensen, også tæt på indholdet, da han har personligt kendskab til landet.

Dejligt med en anmeldelse på et kvalificeret fagligt grundlag. Han påviser fire deciderede fejl, hvorefter han konkluderer: 'Trods ovenstående kan jeg godt anbefale, at bøgerne finder vej til skolens bogsamling'.

Nej! Nej! Nej!

Hvis vi lever op til forlagenes formodning om, at vi køber bøgerne, hvis blot de indgår i en serie, og indpakningen er tilstrækkelig tiltalende, støtter vi en kedelig udvikling. Vi må stille krav til forlagene, boykotte skidtet og anstrenge os for kun at købe det bedste.

Det er ikke let - men nødvendigt!

Anne Helen Hvelplund

Herning