Debat
0   172

Stil krav til forlagene

Som skolebibliotekar kan det være svært at finde rundt i forlagsjunglen, selv med det kompas, diverse anmeldelser og erfaring kan være.

Forlagene spytter fagbøger ud i serievis.

Artiklen fortsætter under banneret

Helt galt er det, hvad lande angår.

Udviklingslande, Brændpunkt, Geofakta, Industrilande, Jorden rundt, Lande og folk og Det ny Europa.

Hvert forlag sin serie - eller oven i købet serier.

Oftest er der tale om samtryksbøger, oversat fra engelsk. Ofte er sværhedsgraden forskellig inden for samme serie. Men altid med iøjnefaldende turistbrochurefarvefoto.

I Folkeskolen nummer 22 anmeldes Mexico og Nigeria i serien 'Udviklingslande' fra forlaget Flachs.

Der tages stilling til layout, tekst og billeder, og i tilfældet Mexico går anmelderen, Finn Sørensen, også tæt på indholdet, da han har personligt kendskab til landet.

Dejligt med en anmeldelse på et kvalificeret fagligt grundlag. Han påviser fire deciderede fejl, hvorefter han konkluderer: 'Trods ovenstående kan jeg godt anbefale, at bøgerne finder vej til skolens bogsamling'.

Nej! Nej! Nej!

Hvis vi lever op til forlagenes formodning om, at vi køber bøgerne, hvis blot de indgår i en serie, og indpakningen er tilstrækkelig tiltalende, støtter vi en kedelig udvikling. Vi må stille krav til forlagene, boykotte skidtet og anstrenge os for kun at købe det bedste.

Det er ikke let - men nødvendigt!

Anne Helen Hvelplund

Herning


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ