Debat

Væk med decentral løn

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kampen mod decentral løn er kampen for fællesskabet på arbejdspladsen og organisationerne imellem.

Kommunernes Landsforenings hensigt med decentral løn er yderligere effektivisering, individualisering og konkurrence om lønnen imellem arbejdstagerne.

Decentral løn er '. . . en omfordeling af lønmidler mellem organisationerne og alle tvinges ind i et lokalt lønkapløb . . .' Citat Stig Andersen, hovedstyrelsen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Derfor har DLF som mål at undgå decentralisering af løndannelsen, og at decentral løn begrænses mest muligt. - Den logiske konsekvens er for mig, at den decentrale løn afskaffes.

Gymnasielærernes Hovedbestyrelse har i enighed udtaget som et af sine hovedkrav, at decentral løn afskaffes ved Overenskomst 97. Det samme krav skal vi stille i DLF. Men vi skal også på andre fronter arbejde for afskaffelsen.

I Århus har Generalforsamlingen for Den kommunale Fællesrepræsentation (repræsenterer cirka 20.000 ansatte i Århus Kommune) på min foranledning vedtaget at anbefale, at decentral løn afskaffes ved Overenskomst 97.

Århus Lærerforening stiller et lignende forslag til Funktionærernes og Tjenestesmændenes Fællesråds Århus Amts delegeretmøde den 12. juni.

Vi må tage diskussionen om den decentrale løn over for vore partnere i Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte - der hvor lejligheden byder sig. Mange sygeplejersker, pædagoger og andre offentligt ansatte kan heller ikke se ideen i decentral løn.

Dette er en opfordring til at forfølge DLF's mål om at få den decentrale løn afskaffet.

Steen Simonsen

kongresdelegeret, Århus