Debat
0   172

Væk med decentral løn

Kampen mod decentral løn er kampen for fællesskabet på arbejdspladsen og organisationerne imellem.

Kommunernes Landsforenings hensigt med decentral løn er yderligere effektivisering, individualisering og konkurrence om lønnen imellem arbejdstagerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Decentral løn er '. . . en omfordeling af lønmidler mellem organisationerne og alle tvinges ind i et lokalt lønkapløb . . .' Citat Stig Andersen, hovedstyrelsen.

Derfor har DLF som mål at undgå decentralisering af løndannelsen, og at decentral løn begrænses mest muligt. - Den logiske konsekvens er for mig, at den decentrale løn afskaffes.

Gymnasielærernes Hovedbestyrelse har i enighed udtaget som et af sine hovedkrav, at decentral løn afskaffes ved Overenskomst 97. Det samme krav skal vi stille i DLF. Men vi skal også på andre fronter arbejde for afskaffelsen.

I Århus har Generalforsamlingen for Den kommunale Fællesrepræsentation (repræsenterer cirka 20.000 ansatte i Århus Kommune) på min foranledning vedtaget at anbefale, at decentral løn afskaffes ved Overenskomst 97.

Århus Lærerforening stiller et lignende forslag til Funktionærernes og Tjenestesmændenes Fællesråds Århus Amts delegeretmøde den 12. juni.

Vi må tage diskussionen om den decentrale løn over for vore partnere i Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte - der hvor lejligheden byder sig. Mange sygeplejersker, pædagoger og andre offentligt ansatte kan heller ikke se ideen i decentral løn.

Dette er en opfordring til at forfølge DLF's mål om at få den decentrale løn afskaffet.

Steen Simonsen

kongresdelegeret, Århus


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen