Debat
0   290

Nej, nej, Jo

Jo Holst skriver i Folkeskolen i nummer 21 i sin kritik af gengangerdebattører, 'at nogle få har taget en frihed fra de mange'. Nej, Jo, den er da gal.

Frihed? Prøv at komme igen i spalterne - og du vil se, hvor fri du er. Debuter som genganger. Formatet kan vokse. Gå på optrapning, Jo, og lad meningerne brydes. Helhjertet tilslutter jeg mig tilstedeværelsen af vore skrivende, entusiastiske kortogsriddere i bladets spalter. Hvad har vi/de sløve betydet for verdens gang? Og i øvrigt betyder samme navn jo ikke samme sag.

Artiklen fortsætter under banneret

Langt mere relevant ville det være at rette kritikken mod de umælende, de opgivende, de kamæleonagtige, de popularitetssøgende, de behagesyge. Til enhver tid i ethvert samfund må der gives mund og mæle til de frembrusende til debat og modsigelse. - Lad det fortsat storme, ulme og gnistre - såvel fra Bålvej i Hjørring som fra Brande - som endog fra Brønderslev!

Til Finn Andersen, Herlev, som Jo Holst ubegribeligt nok har sendt i kulkælderen: Hvad vil du dog dernede? Vær helt upåvirket af uigennemtænkt tale. Vi er vel hærdede folk. Trænede i usaglig kritik.

Og tilmed er det sommer i Danmark. Da har den danske lærerstand vel stadig - om end med en nymodens og helt unødvendig afkortning - sin ubestridte glansperiode. De lyse dage og de lyse nætter ligger derude og venter - om ti skoledage!

God sommer - specielt til gengangerne.

Else Baggesen

Hjørring


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen