Vand og bøger

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De københavnske folkeskoler har brugt flere penge på undervisningsmidler, skolemøbler og den indendørs vedligeholdelse end budgetteret. Til gengæld er der sparet på udgifterne til vand, rengøring, renovation og udendørs vedligeholdelse.

Det viser en redegørelse fra skolevæsenet i Københavns Kommune om, hvordan skolebestyrelserne forvalter den pædagogiske og økonomiske selvbestemmelse, der blev indført i 1990 og siden gradvist er blevet udvidet.

De 61 folkeskoler i København fik i 1994 tilsammen 88,6 millioner kroner, som skolerne selv kunne bestemme over. Redegørelsen viser, at skolerne har brugt dobbelt så mange penge på inventar som planlagt, mens der er blevet brugt seks procent mere på undervisningsmidler og otte procent ekstra på den indvendige vedligeholdelse.

Besparelserne skyldes dels, at vinteren 1994 var mild, dels at en række miljøkampagner har lært eleverne at spare på vand og lys og kompostere affald.