Røre på tekniske skoler

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne på de tekniske skoler har stiftet en elevorganisation, Erhvervsskolernes Elevorganisation, EEO, skriver DTL-nyt, Dansk Teknisk Lærerforbunds medlemsblad.

Eleverne er trætte af uengagerede lærere og kedelige skoler uden moderne undervisningsmidler og et inspirerende studiemiljø.

Siden 1991 har der været mulighed for at oprette elevråd og blive repræsenteret i skolernes bestyrelse, men det har ikke fungeret ordentligt, fordi eleverne er spredt på mange uddannelsesretninger, og fordi de fleste elever kun er på skolerne i kort tid ad gangen.

Den nye elevorganisation vil også hjælpe folkeskolens studievejledere til mere viden om de tekniske skoler.

I dag opfatter mange studievejledere erhvervsuddannnelserne som andenrangsuddannelser, der kun er egnet til besværlige drenge, mener Thea Andersen og Thor Flenskov, som går på Roskilde Tekniske Skole og er blandt de omkring 100 elever, der var med til at starte den nye organisation.

Powered by Labrador CMS