Debat

Vær taknemmelig

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jo Holst, Jystrup, farer i Folkeskolen nummer 21 hårdt frem mod de mest aktive skribenter på debatsiderne. Hun affærdiger deres indlæg som udtryk for selvoptaget 'skrivekløe', der 'tager en frihed fra de mange' (heriblandt hende selv), der er 'mindre skrivende læsere'.

Hun minder meget om den unge mand i H.C. Andersens eventyr, 'Hvad man kan hitte på'. Han ville være digter til påske, men kunne ikke hitte på. En klog kone lånte ham sine briller og sit hørerør - så kunne han både se og høre sammenhænge i sine omgivelser. Men da hun tog det lånte tilbage, kunne han igen ikke hitte på. 'Så kan du slå de andre poeter af tønden', sagde hun. Og det gjorde han, da han ikke selv kunne blive poet.

Det er for billigt og nemt at slå 'gengangerne' oven i hovedet. En af de aktive, der bliver kritiseret, er Finn Andersen, der gør en stor indsats for at synliggøre pensionisternes situation ('afskaffet' samordningsfradrag for eksempel). Det samme, som flere medlemmer af Danmarks Lærerforenings Fraktion gør sig til talsmænd for på debatsiderne. Finn Andersens problem var, at han ikke fik en fair behandling i sit eget fagblad, 'Københavns Kommuneskole'. Det viser noget om Folkeskolens rummelighed over for alle og alles meninger.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Så fri os fra en gold og nedgørende kritik! Vær hellere taknemmelig over, at nogen orker at blande sig. De er med til at holde liv i vores forening.

Frithiof Nilsson

Hundested

Powered by Labrador CMS