Debat

Sammenhold nu, du

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sygeplejerskernes konflikt i forbindelse med Overenskomst 95 var en beundringsværdig opvisning først og fremmest i sammenhold. Flot!

Overenskomst 97 bliver vanskelig - blandt andet i lyset af Overenskomst 95 - sygeplejerskerne strejkede, lærerne stemte overenskomstresultatet ned to gange.

For os er der to store hurdler. Skal vi stille krav om ændringer i arbejdstidsaftalen allerede nu? Og hvordan håndterer vi decentral løn?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg kunne godt fortsætte med at remse vanskeligheder op, men i stedet vil jeg opholde mig ved decentral løn og den beslutning, vi traf i kongressen sidste år. Som bekendt kan såvel organisationer som arbejdsgivere udsende retningslinjer til de lokale repræsentanter om aftaleindgåelsen. Det gjorde DLF med kongresbeslutningen. Som det er dette distingverede fagblads læsere bekendt, er der og var der i DLF delte meninger om beslutningen.

Kommunernes Landsforening har ved forskellige lejligheder raslet med sværdet. Vi har fået at vide, at Kommunernes Landsforening nærmest anser kongresbeslutningen for overenskomstbrud og måske kan finde på at prøve påstanden af. Vi har fået at vide, at pengene går til andre mere fremkommelige fagforeninger og for evigt vil være tabt, hvis vi holder os til vore fælles retningslinjer og lignende.

Jamen man skal ikke være professor for at konstatere, at det irriterer arbejdsgiverne frygteligt, at vi har sagt ja tak til dans, men ønsker at håndhæve vor ret til at være medbestemmende om musikken!

Måske havde arbejdsgiverne regnet med, at den interne splid, vi så frejdigt har udstillet, ville kunne udnyttes til at få kredse til at indgå aftaler i modstrid med retningslinjerne.

Men sådan spiller musikken ikke i Danmarks Lærerforenings kredse. Lad os bruge det, jeg vil kalde 'den beskedne opvisning i sammenhold' offensivt til, i samarbejde med de andre i Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (kommunal) og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte, at forsøge at skabe et samlet overenskomstresultat, medlemmerne kan stemme igennem. God sommer!

Helen Sørensen

formand for

Herningegnens Lærerforening