Debat
0   292

Lær svømning

Til undervisningsminister Ole Vig Jensen og Københavns skoleborgmester Jens Johansen

I en temmelig lang årrække har specialklasserækken for tale-/sproghæmmede elever på Nyboder Skole i København haft svømmeundervisning helt fra børnhaveklassen og op til 5. klasse, hvor eleverne senest bliver flyttet til andre skoler.

Artiklen fortsætter under banneret

En væsentlig begrundelse har blandt andet været, at en meget stor del af tale-/sproghæmmede elever også er motorisk dårligt udviklede, og at det er meget gavnligt at optræne og udvikle motorikken i svømmebad. Som et biprodukt får vi også tidligt fat i de børn, som er vandskrække.

Men herudover har vi det glædelige resultat, at praktisk talt alle børnene i denne periode lærer at svømme. Hvert år er der højst et til to af børnene fra børnehaveklasserne (16 børn i alt), som først lærer at svømme i det store bassin i 1. klasse.

Vi har de sidste år haft nogle særdeles gode resultater, som giver sig udslag i et meget stort antal beståede svømmeprøver og dermed udlevering af svømmemærker og diplomer til eleverne.

Vi har ofte oplevet, at nogle af vore elever, når de er startet i 4. klasse på deres lokale distriktsskole, har været langt de bedste i klassen til at svømme. Det har naturligvis været en god oplevelse for disse elever.

Vores tanke er, at det ville været et stort plus for børnene i normalklasser også at få mulighed for svømmeundervisning, når de starter i børnehaveklassen, for også her findes der en del motorisk svage elever og vandskrækkere.

Så vort forslag er, at man i den danske folkeskole indfører svømmeundervisning fra børnehaveklassen og op til 4. eller 5. klasse.

Knud Aage Sørensen og Orla Münzberg

Nyboder Skole, København


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ