Klar besked i Høje-Tåstrup

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Høje-Tåstrup Kommune har vedtaget et forslag til integrationsindsats for to- og fremmedsprogede småbørn.

Målet for indvandrerprojektet 'Klar besked' er, at to- og fremmedsprogede børn skal fungere på lige fod med danske børn, og deres danskkundskaber skal være så velfunderede inden børnehaveklassen, at de kan følge undervisningen på normal vis.

Samtidig skal forældrene have klar besked om, at de er ansvarlige for børnenes tilgang til dansk sprog og kultur.

Indsatsen starter allerede i de første leveår gennem læger og sundhedsplejersker og følges op med hjemmebesøg af kommunale medarbejdere.

Der etableres mødrenetværk, og de to- og fremmedsprogede børn bør indskrives i børneinstitutioner.

Forældrenes rolle er vigtig, så derfor laves der aftaler med den enkelte familie om, hvad kommunen forventer af forældrene. Hvis aftalerne (der blandt andet omfatter mødepligt til forældremøder og en forpligtelse til at sende børnene i børnehave) overholdes, vil Høje-Tåstrup Kommune til gengæld garantere, at normalt begavede børn vil komme direkte i børnehaveklasse.

I dag må et stort antal to- og fremmedsprogede børn en tur rundt om særlige modtageklasser, fordi deres danskkundskaber er så ringe, at de ikke kan deltage i normal skolegang.

Powered by Labrador CMS