Kortere dagpengeperiode fra 1. juli 1996

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I princippet er alle ledige tildelt et klippekort med ret til ydelser for et vist antal klip/uger. Pr. 1. juli 1996 mister nogle medlemmer 52 klip på kortet

Det nye dagpengeforløb

Siden 1. januar 1996 består forløbet for alle ledige af en dagpengeperiode uden pligt til aktivering efterfulgt af en aktivperiode med ret og pligt til aktivering.

Tidligere havde ledige ret til et dagpengeforløb på 7 år. Nu er forløbet kun på maksimalt 5 år for ledige, der ikke har modtaget dagpenge fra a-kassen før 1. januar 1996, eller som på grund af optalte arbejdstimer nu får ret til at begynde forfra i dagpengeforløbet.

Færre klip

For ledige, som tidligere har fået et dagpengeforløb på 7 år, sker afkortningen fra 7 til 5 år gradvist, og den berører kun dagpengeperioden (tidligere delperiode 1), som for den gruppe af medlemmer aktuelt kan være på op til 4 år = maksimalt 208 uger/klip.

- Pr. 1. juli 1996 afkortes dagpengeperioden med 52 uger/klip, for alle som oprindeligt er tildelt et 7-årigt forløb.

- Pr. 1. januar 1998 afkortes dagpengeperioden yderligere, så det nu ikke længere er muligt at gennemføre et dagpengeforløb på over 5 år.

Hurtigere aktivering

Den gradvise afkortning betyder, at tidspunktet for ret til aktivering rykkes frem. Man skal altså fremover gå ledig i kortere tid, før der er ret og pligt til tilbud i aktivperioden. Aktivperioden svarer til det, der tidligere blev kaldt delperiode 2 og er uændret på tre år.

Løbende information

Vi indkalder løbende alle ledige medlemmer, der skal begynde i aktivperioden, til en samtale om jobsøgning og aktiveringsmuligheder.

Vi planlægger samtidig en særlig orientering af alle aktuelt ledige medlemmer som får afkortet dagpengeperioden.

Fremrykningen af aktiveringen er uden betydning for medlemmer, som aktuelt er i aktivperioden eller i øvrigt har ret til at modtage dagpenge efter udløbet af aktivperioden.

Ventedagpenge

Fremrykningen lægger et stort pres på Arbejdsformidlingen (AF). Der kan derfor efter udløbet af dagpengeperioden fortsat udbetales dagpenge, indtil AF giver et tilbud om aktivering.