0   146

A-kassen formidler vikarjob

Sidste forår besluttede DLF's hovedstyrelse at gennemføre et forsøg med formidling af lærerjob i Århus Amt. Amtets folkeskoler har siden 1. august 1995 kunnet henvende sig til lærernes arbejdsløshedskasses kontor i Århus, der så har stået for formidlingen af uddannede lærere til vikariater af lidt længere varighed.

Indtil juleferien blev det til 60 vikariater på under en måned og 91 af længere varighed. I alt har 62 skoler benyttet sig af ordningen.

Artiklen fortsætter under banneret

I en forbrugerundersøgelse i januar udtrykte skolerne stor tilfredshed med tilbudet, og også lærerne er glade for ordningen.

- Det kan være svært for skolerne at få vikarer, der kan dække de fag, som skolerne har brug for. Men arbejdsløshedskassen har oplysningerne om den enkelte ledige lærers kvalifikationer, og så er det naturligt, at det er a-kassen, der står for formidlingen, siger formanden for Århus Lærerforening, Jette Jensen, der håber på, at ordningen fortsætter.

Arbejdet med jobformidlingen koster typisk en tredjedel fuldtidsstilling, men da der er blevet færre ledige, har arbejdsløshedskassens ansatte alligevel været i stand til at klare opgaverne.

Randers Lærerforening er ikke med i ordningen. Kredsformand Niels Jørgen Borgholm siger, at man helst vil ordne opgaven lokalt.

Ganske vist er der ansat enkelte uuddannede i længerevarende månedslønnede vikariater, men tallet er faldende, og der er en aftale på vej om proceduren ved disse ansættelser. Niels Jørgen Borgholm håber, at aftalen kommer til at betyde, at kredsen skal have mulighed for at stille med en uddannet vikar, inden der ansættes uuddannede, også selv om det vil betyde, at det tager lidt længere tid at besætte stillingen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet