0   279

Fra Slagelse til Tjekkiet

Ti lærere fra Slagelseegnens Lærerkreds var tidligere pååret på genvisit i den tjekkiske by Usti, efter ni lærere fra Usti havde været på besøg i Danmark i slutningen af sidste år.

Udvekslingen kom i stand som et såkaldt jobswop-projekt gennem Det Danske Kulturinstitut. Lærere og skoler over hele landet har i et vist omfang benyttet muligheden for at få udvidet horisonten, men kredsformand Karl Sigsgaard mener, at det er første gang på kredsniveau.

Artiklen fortsætter under banneret

De ti lærere fra Slagelsekanten var selvfølgelig på besøg på en række skoler i Usti, men de fik også lejlighed til at møde den tjekkiske lærerforenings formand.

Den tjekkiske lærerforenings afdeling i Usti var meget interesseret i den danske lærerforenings organisatoriske opbygning. De tjekkiske læreres organisation er endnu ikke ret stærk, og samtidig må de tjekkiske lærere slås med en decentralisering, der siger spar to til alt, vi kender her i landet.

I Tjekkiet har skolelederen næsten uindskrænket magt. Der er intet fagligt modspil. Desuden skal skolelederen selv skaffe penge til skolens drift, og derfor kan man se udhængsskabe med sponsoraftaler på mange tjekkiske skoler.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet