Debat
0   122

Håbløst lønsystem

I et læserindlæg i nummer 15/16 var i så smertende venlige at udnævne Greve Lærerforening som et eksempel på en kreds, der har arbejdet fornuftigt med at forhandle funktionstillæg hjem til lærerne over folkeskolepuljen.

Vi opfatter det ikke som et tilfælde, at vi er de udvalgte. I jeres bestræbelser for at udnævne kongresbeslutningen om ikke at gøre brug af de decentrale lønmidler som værende forrykt, gælder tilsyneladende alle kneb. For I ved jo, at der har været arbejdet på den måde i alle kredse i forhold til folkeskolepuljen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det, I derimod ikke kan fatte, er, hvorfor vi ikke har taget den individuelle løndannelses velsignelser til os. Derfor prøver vi igen!

Det er altså ikke kredsene, der alene sætter dagsordenen for, hvad der skal gives tillæg for, ligesom der heller ikke er indbygget nogen garanti i den decentrale løndannelse for, at lærerne får deres andel af lønsummen. Det er præcis derfor, at den decentrale lønsum ikke er organisationsopdelt.

Mens vi havde folkeskolepuljen, var vi i stand til at forhandle acceptable, funktionsbestemte tillæg hjem. Vi siger acceptable, for sådan noget som gårdvagtsordninger, klasselærertillæg med mere, som I giver udtryk for som noget givet, kunne ikke lade sig gøre.

Holdningen til decentral løn hos vores kommunale arbejdsgivere er, at selvfølgelig kan en særlig indsats vurderes, og lærerne skal ikke mere tro, at de er anderledes end andre.

Denne lokale baggrund er en af mange grunde til, at vi mener, at det er vigtigt at få gjort op med den decentrale løndannelse. Arbejdsgivernes mål om, at cirka 20-25 procent af løndannelse bør være et lokalt anliggende, bryder vi os kort fortalt ikke om.

Det sidste er I jo enige i. Så hvorfor vil I ikke, mens tid er, tage kampen op mod et håbløst lønsystem. I fremfører, at vi skal have vores del af lønsummen. Det synes vi også, men vi får den ikke efter jeres model. At I giver udtryk for, at det kan lade sig gøre i Ålborg, er ikke tilstrækkeligt for os. Sæt dog perspektivkikkerten for jeres blændede øjne. Det startede med lokalløn, så blev det decentral løn, forværret af at vi mistede vores egen pulje. Tredje trin er et nyt lønsystem. Lader vi det blive en realitet, har vi accepteret foreningens største nederlag.

Inge-Lise Hvid

næstformand for Greve Lærerforening

Lotte Lange

formand for Greve Lærerforening

og medlem af DLF's hovedbestyrelse


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ