Dårligste og næstdårligste forslag

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsminister Ole Vig Jensen sagde i sidste uge, at folkeskolen i højere grad bør bruge forældre i undervisningen.

'Hvad i himlens navn mener han med 'i højere grad' ', spørger journalist Ole Rasmussen i Politikens søndagsklumme, Sket i Ugen.

'Danske forældre bliver i forvejen kommanderet ind på deres børns skoler for at male og gøre rent og tage med på lejrture og kom hist op og her ned.'

'Undervisningsministerens forslag er det næstdårligste, jeg har hørt i den senere tids debat om folkeskolen. De dårligste kom i sidste uge og handlede om helhedsskolen. Helheden skulle bestå i, at man spærrede børnene inde i det samme klasselokale hver dag fra 8 til 17 - altså en slags åbent fængsel. Hvad de stakkels børn havde gjort, siden man tiltænkte dem samme behandling som Jønke, fremgik ikke umiddelbart af avisartiklerne.'