Visioner frem for løn

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

BUPL afviser, at de har skumle hensigter

Da debatten om heldagsskolen og den nuværende folkeskoles forms fallit bragede ud i medierne i sidste uge, var formanden for Forbundet for pædagoger og klubfolk (BUPL) ikke sen til at bringe pædagogerne på banen.

Hvis pædagogerne fik adgang til mere end børnehaveklasserne, ville meget være nået, lød det fra BUPL, forbundet for pædagoger og Klubfolk. Og - ifølge medierne - blev de pædagogiske visioner udelukkende luftet af hensyn til børnene.

-Ligger der slet ingen løntaktiske overvejelser bag BUPL's ageren?

- Det gør der ikke. Vi vil selvfølgelig gerne have samme løn som lærerne, men det er ikke udgangspunktet. Vi har heller ingen arbejdsløse, så det er primært for at bidrage med nogle visioner til folkeskolens fortsatte udvikling, siger Bente Sorgenfrey, formand for de godt 50.000 pædagoger og klubfolk.

- Men det er klart, at var lærere og pædagoger ligeværdigt i klasserne, så ville der komme en diskussion om lønniveauet, siger Bente Sorgenfrey.

-Så vil det vel også være en fordel for jer, hvis I fik flere stillinger på skolerne?

- Det vil udviklingen vise, men udgangspunktet er vores faglighed. Meget kan man beskylde os for, men løntaktiske overvejelser er ikke motivet, selv om jeg da ikke vil afvise, at vi kunne bruge det, hvis vi fik mere fodfæste i folkeskolen, siger Bente Sorgenfrey.