DENGANG

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Fra Ministeriet

Som et Led i Bestræbelserne for at skabe større Forstaaelse i Befolkningen og i Særdeleshed hos den opvoksende Slægt for Betydningen af en hensynsfuld Optræden under Færden i Naturen har et af Turistforeningen for Danmark nedsat Propagandaudvalg udarbejdet en Brochure med Titlen: 'En Time eller to i god Opførsel i Naturen'. Denne Brochure vil ved Turistforeningens Foranstaltning blive udsendt til samtlige Skoler i Landet i Løbet af Foraaret. I Cirkulære af 18. Marts hedder det: 'Ministeriet ser med megen Sympati paa Turistforeningens Bestræbelser for at vække Befolkningens Interesse for Bevarelse af Naturens kulturelle Værdier og tillægger det stor Betydning, at der allerede i Skolen gøres et Arbejde for at lære Børnene Respekt saavel for Naturen som for Landets historiske og kulturelle Mindesmærker'.

Folkeskolen nummer 15

april 1946

For 25 år siden

Forurening

Som en slags finale på skolernes featureuger affødt af naturfredningsårets indtrængende opfordring til skolen om at bidrage med alle midler til at gøre forureningen til en samvittighedssag, har direktoratet tilbudt en formidling af den NOAH-antiforureningsudstilling, der sidste år var arrangeret på Københavns rådhus. Spørgsmålet om effektiv bekæmpelse af naturforureningen har i allerhøjeste grad et pædagogisk aspekt. Vil man gøre sig håb om, at skolen fortsat skal indtage en engageret, aktiv holdning i forureningssagen, så er det på tide man demonstrerer energisk handling. Vore elever læser også aviser, og man kan ikke bebrejde dem, at de kommer i anfægtelse over nytten af den kampagne, man spænder skolen for, når samfundets anskuelighedsundervisning ufortrødent slår dem i hovedet med naturtilsvining i et format som det dagspressen sidst har opvartet med.

Folkeskolen nummer 17

april 1971