Debat

Forslag til ny strategi

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Svar på Lis Kragsaa's læserbrev vedr. decentral løn.

Når jeg på hovedstyrelsens møde den 12.-13. marts gav udtryk for, at det var 'træls', at vi på hvert eneste hovedstyrelsesmøde skulle diskutere, om kongressens strategi vedrørende decentral løndannelse er rigtig, så skyldes det, at diskussionen hver gang rejses indirekte, via forslag til brug af de decentrale lønmidler.

Jeg har intet imod at diskutere vores strategi på dette område, men jeg mener, at det må ske på baggrund af en konstatering af, at den fastlagte strategi ikke er i orden. Herefter må debatten tage udgangspunkt i konkrete forslag til ny strategi.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men vi har dags dato ikke konstateret, at strategien ikke holder! Vi har konstateret, at den valgte strategi i visse situationer sætter kredse og enkeltmedlemmer i et dilemma: Skal vi tage en her og nu-gevinst for enkeltmedlemmer - herunder også grupper af lærere i enkelte kommuner - eller tror vi på, at strategien på sigt vil stille os alle bedre?

Og foreningens strategi er jo klar:

På den ekstraordinære kongres i 1994 gav kongressen den daværende formand Jørn Østergaard mandat til at blive ved forhandlingsbordet, når der blev forhandlet decentral løn. Opgaven var: 'Vi skal sikre, at vi ikke betaler for de andres decentrale løndannelse' (kongresreferatet side 60).

Jørn Østergaard forklarede i forbindelse med OK 95-resultatet, at det var lykkedes at sikre, at vi kunne sige nej til decentral løndannelse uden at miste vores penge. Løsningen var en intern afregning i FTF-k i forbindelse med OK 97-forhandlingerne.

Foreningens formand, Anni Herfort, bekræftede på kongressen i 1995 - såvel i beretningen som i debatten på kongressen (kongresreferatet side 137) - at en intern FTF-k-aftale med henblik på afregning eksisterer.

Der er således ikke belæg for at konstatere, at foreningens strategi på området er brudt sammen!

Men såfremt man vurderer, at det var en forkert beslutning, kongressen tog, ja så kan man naturligvis arbejde for at ændre beslutningen, men lad os så få konkrete forslag til ny strategi på bordet, så vi ved, hvad dagsordenen er.

Karsten Holst

medlem af DLF's hovedstyrelse