Sukkergrise og fedtklumper

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En undersøgelse af danskernes kostvaner, som Levnedsmiddelstyrelsen offentliggjorde i sidste uge, er den direkte årsag til, at sundhedsminister Yvonne Herløv Andersen nu har bedt Levnedsmiddelstyrelsen gå i gang med at lave et oplæg til grundig undervisning i ernæring og fødevarekundskab i folkeskolen, skriver Politiken.

Undersøgelsen viser, at danskerne stadig spiser for lidt fisk og brød og for få grøntsager, mens der spises for meget fedt og sukker. En fjerdedel af alle teenagere spiser over 100 gram sukker om dagen, og sundhedsministeren mener, at uddannelse er den mest effektive måde at nå de cirka 20 procent af befolkningen, der spiser dårligst og dermed er mest udsat for sygdom.