0   122

Skoler op i Folketinget

Sagen om 61 tyske børn, der hidtil har gået på to Scientology-friskoler i Lundtoft Kommune i Sønderjylland har taget en ny vending.

Lundtoft Kommune har skrevet til børnenes forældre for at få at vide, om forældrene ønskede børnene indskrevet i folkeskolen, eller om de ville opfylde undervisningspligten på anden måde.

Artiklen fortsætter under banneret

Borgmester Karen Andreasen (V) siger til Kristeligt Dagblad, at forældrene ikke har besvaret spørgsmålet. I stedet stiller de spørgsmålstegn ved, om kommunen har ret til at gøre, som den gør, og desuden stiller en række forældre sig tvivlende over for, om folkeskolen kan leve op til deres krav, siger borgmesteren, der mener, at forældrenes reaktion er et forsøg på at trække sagen i langdrag.

Om det lykkes er ikke sikkert. Nu kommer sagen nemlig op i Folketingets uddannelsesudvalg, fordi en række folketingsmedlemmer har bedt om ministerens kommentar.

Enkelte, deriblandt tidligere undervisningsminister Bertel Haarder, opfordrer endda ministeren til 'med hurtig og fast hånd at sætte tingene på plads vedrørende visse Scientology-gruppers misbrug af dansk lovgivning og EU's regler.'

Bertel Haarder siger, at der er meget slående lighed mellem Tvind og Scientology, blandt andet deres tilskudstænkning, og når ministeren nu har haft fat i Tvind, må det være Scientologys tur, mener den tidligere undervisningsminister.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet