Debat
0   139

Pensionister og OK 97

Tak for din redegørelse, Finn Andersen (nummer otte, 22. februar 1996), om krav ved næste overenskomst, men jeg synes, der mangler noget.

Ad punkt 1

Artiklen fortsætter under banneret

Overenskomstmæssige pensionsstigninger udbetales med 50 procent per 1. april hvert år i den toårige overenskomstperiode. (Tilføjelse).

Ad punkt 2

Efterslæbet. Dette består - efter min mening - ikke kun af forhøjelsen af pensionsprocenten fra 57 procent til 66 procent, men - for at rette op på fortiden, som du selv skriver - også i at tage hul på det generelle lønefterslæb for tjenestemænd og dermed også for pensionister. Dette er flere gange i pressen opgjort til cirka 30-35 procent (perioden 1970-1994), sat i forhold til de faglige grupper, vi normalt sammenligner os med på det private arbejdsmarked.

Ad punkt 4

Reguleringsordningen. Denne bør fremover være 100 procent i forhold til lønudviklingen på det private arbejdsmarked. Hvis vi nemlig ser på lønudviklingen bare i 1995, er tjenestemandspensionen steget 1,06 procent per 1. april 1995, medens arbejdsmarkedets løn er steget 3,9 procent, altså et efterslæb på 2,8 procent påét år, så der bør være midtvejsforhandlinger ligesom på det private arbejdsmarked, ellers havner vi jo netop i føromtalte situation.

Og så til sidst. Hvorfor ikke forhandle løn- og pensionsforhold, når det private arbejdsmarkeds lønforhandlinger er faldet på plads.

A. Toft-Nielsen

Frederiksberg


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ