Debat

Angående jubilæumsgratialer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Først overraskelse, siden forargelse og nu vrede, ja, det er, hvad jeg føler i forbindelse med Århus kommunale Skolevæsens personalepolitik med hensyn til jubilæumsgratialer.

I slutningen af 1994 var min overraskelse stor, da jeg erfarede, at en kollega ved Aalborg Skolevæsen til sit 25-års jubilæum blev påskønnet med en hel månedsløn plus 500 kroner til 'den kollegiale skål'. I Århus lød påskønnelsen på 4.300 kroner!

Forarget blev jeg i efteråret 95, hvor jeg erfarede, at skolens rengøringspersonale i samme anledning fik 6.000 kroner, og derfor blev jeg først utrolig glad på alles vegne, da det forlød, at Århus kommunale Skolevæsen ville rette op på denne misere, men så blev jeg vred, for alle - undtagen lærerne i den lukkede gruppe - skulle sættes op til 10.000 kroner.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvad i alverden er meningen? Hvordan og med hvilken begrundelse kan man i den grad tillade sig at forskelsbehandle inden for samme fag/efter lige mange år/med samme uddannelse/i samme kommune og i samme fagforening?

Jeg går ud fra, at såvel DLF som Århus Lærerforening har godkendt dette, og forventer derfor en redegørelse af de grunde, der måtte berettige til denne forskelsbehandling.

Lise Møller

lærer ved Århus kommunale Skolevæsen i 25 år og 6 måneder