Debat
0   219

Særlige grunde

I Politiken søndag den 21. januar 1996 beklager udviklingsminister Poul Nielson sig over organisationernes manglende evne (vilje) til at efterkomme hans ønske om ved nedsættelse af et nyt råd for Internationalt Udviklingssamarbejde at indstille såvel en kvindelig som en mandlig deltager.

Ifølge Poul Nielsons oplysninger er Danmarks Lærerforening en af tolv organisationer, som har valgt ikke at indstille en kvindelig kandidat, og som har henholdt sig til såkaldt 'særlige grunde'.

Artiklen fortsætter under banneret

I Ligestillingsudvalget i Herningegnens Lærerforening drøftede vi undrende dette forhold. Vi blev enige om, at der må foreligge en misforståelse/fejl, og vi fandt det rigtigst at rette henvendelse til hovedstyrelsen for at få en redegørelse - helst naturligvis en afkræftelse på, at Danmarks Lærerforening ikke skulle være i stand til at medvirke ved en 'kønsmæssigt afbalanceret sammensætning' i dette vigtige råd i overensstemmelse med ligestillingslovgivningen og i overensstemmelse med foreningens politik på ligestillingsområdet.

Hanne Balle

for Judith Vestergaard

formand for Ligestillingsudvalget

Herningegnens Lærerforening

Svar:

Hovedstyrelsen har behandlet din henvendelse om foreningens udpegning af en repræsentant til Rådet for Internationalt Udviklingsarbejde.

Foreningen har i de seneste beskikkelsesperioder været repræsenteret i rådet af næstformanden. I december 1993 blev foreningens daværende næstformand, Anni Herfort Andersen, indstillet som foreningens eneste kandidat til posten.

På hovedstyrelsesmødet i november 1995 blev foreningens næstformand, Tom Egholm, indstillet som kandidat til en plads i rådet. I forbindelse med indstillingen anførtes, at opgaven normalt varetages af foreningens næstformand, hvorfor der alene er indstillet én kandidat. Tom Egholm er efterfølgende udpeget som medlem af rådet.

Ved fremtidige indstillinger vil foreningen også til denne repræsentation være opmærksom på at indstille såvel en mandlig som en kvindelig kandidat.

Hans Ole Frostholm

sekretariatschef i DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ