Scientology-skole i modvind

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Striden mellem Lundtoft Kommune i Sønderjylland og to friskoler, der drives af tyske medlemmer af Scientology, er blevet optrappet, efter Undervisningsministeriet har meddelt kommunen, at det ikke har været muligt at føre tilstrækkeligt opsyn med skolerne, skriver nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Lundtoft Kommune vil nu indskrive de 61 friskoleelever i folkeskolen, siger kommunaldirektør Jens Bundesen.

Men halvdelen af børnene har ikke opholdstilladelse i Danmark, og derfor bliver de muligvis sendt hjem. Hidtil har de kunnet opholde sig i Danmark, fordi de har haft tilknytning til en institution, sådan som sociallovgivningen kræver.

Men når friskolerne ikke lever op til lovens krav, skal de børn, der er under 14 år og ikke er i Danmark med deres forældre, efter kommunens opfattelse have en plejefamilie med plejetilladelse for at kunne blive i landet.