Fysisk arbejdsmiljø
0   205

Billig tagløsning

Flertal går ind for billigt tag til Skårup Skole, men der er uenighed i udvalg

Kulturudvalget i Svendborg har indstillet til byrådet, at det nye tag på den svampeplagede Skårup Skole skal være kileskåret, der betyder, at man peger på den billigste løsning.

Det kileskårne tag får en hældning på to en halv centimeter per meter, hvor lærere og forældre havde ønsket en løsning med en hældning på fem centimeter per meter og en konstruktion, der gav mulighed for at komme op under taget og besigtige det.

Artiklen fortsætter under banneret

Men det er ikke et enigt kulturudvalg, der står bag indstillingen. To udvalgsmedlemmer tager forbehold, nemlig den konservative Merete Holm og Tove Ullegaard-Mortensen fra Venstre.

Har forsømt eftersyn

Kulturudvalgsformand Laila Hansen, Socialdemokratiet, siger, at politikerne selvfølgelig har hørt på lærerne, der ikke er trygge ved denne tagløsning, men når teknikerne siger, at denne type tag vil være tæt, så tror politikerne på det.

Hømarkskolen, der ligger tæt ved, har tidligere fået et kileskåret tag, og dér er der stadig problemer med indtrængende vand. Kan I som politikerne så være trygge ved denne løsning?

- På Hømarkskolen er det ovenlysvinduerne, der er utætte. Skårup Skole vil få en anden tagkonstruktion, siger Laila Hansen.

Bliver den uden ovenlysvinduer?

- Nej, der vil også være ovenlysvinduer i taget på Skårup Skole, men det bliver efter en anden konstruktion. Man har udført disse kileskårne tage flere steder, og erfaringen viser, at der ikke er opstået utætheder i tagene med denne konstruktion.

- Taget bliver lavet i felter med 36 'sladrehanke', der vil vise, hvis der er utætheder, siger Laila Hansen.

- Vi ved godt, at vi tidligere har forsømt eftersyn af kommunens bygninger, men det vil vi lave om på fremover. Vi vil sørge for, at der bliver fagligt tilsyn af bygningerne og tagene. De vil blive efterset jævnligt i fremtiden.

Kulturudvalget indstillede det kileskårne tag til en pris på omkring 16,6 millioner kroner. Derudover har udvalget indstillet 1,4 millioner til udsugning i fysiklokalet på Skårup Skole og maling. Svendborg Kommune har tidligere fået et påbud fra Arbejdstilsynet, fordi skolerne mangler udsugning i fysiklokalerne.

Tove Ullegaard Mortensen siger, at hun ønsker den dyre tagløsning med større hældning af hensyn til lærere og forældre på Skårup Skole.

- Jeg mener, vi skal tage hensyn til brugerne. Vi var til et møde på skolen, hvor både lærere og forældre var meget trykkede af situationen. Jeg kan godt frygte, at nogle vil vælge at tage deres børn ud af skolen, hvis de føler sig utrygge over for tagløsningen. Det vil også betyde meget for det psykiske arbejdsmiljø på skolen, at lærerne er trygge ved den valgte løsning, siger Tove Ullegaard-Mortensen.

Det andet medlem af Venstre i kulturudvalget stemte sammen med flertallet for den billige tagløsning.

Byrådet holder møde mandag den 26. februar, hvor den endelige beslutning om tagløsning på Skårup Skole vedtages.

hela


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ