0   140

Dagpenge under kollektiv ferielukning i vinterferien

Medlemmer i beskæftigelse kan under særlige betingelser begære dagpenge under kollektiv ferielukning, også når det gælder vinterferien

Artiklen fortsætter under banneret

Medlemmer, der er omfattet af kollektiv ferielukning i forbindelse med vinterferie, og som ikke har optjent feriedage med enten løn, feriegodtgørelse eller feriedagpenge til ferielukningsperioden (eller dele heraf), kan tilmelde sig Arbejdsformidlingen og begære arbejdsløshedsdagpenge hos DLF/A.

Procedure

Ferielukningsperioden skal dokumenteres over for DLF/A, f.eks. ved skriftlig erklæring fra skolens administration. Der henvises i øvrigt til artikel i Folkeskolen nr. 49/1995, side 37 vedr. kollektiv ferielukning i juleferien.

Krav om fremmøde på AF

Vær særlig opmærksom på, at man - til forskel fra betingelserne under juleferien -skal give personligt fremmøde hos AF den første dag uden feriedækning i lukningsperioden.

Kravet om fremmøde er begrundet i, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet i lukningsperioden, hvis du begærer dagpenge. Rådighedskravet medfører bl.a., at du ikke må rejse til udlandet i den periode, du står til rådighed.

Kontakt DLF/A, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig i vinterferien.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet