Dagpenge under kollektiv ferielukning i vinterferien

Medlemmer i beskæftigelse kan under særlige betingelser begære dagpenge under kollektiv ferielukning, også når det gælder vinterferien

Medlemmer, der er omfattet af kollektiv ferielukning i forbindelse med vinterferie, og som ikke har optjent feriedage med enten løn, feriegodtgørelse eller feriedagpenge til ferielukningsperioden (eller dele heraf), kan tilmelde sig Arbejdsformidlingen og begære arbejdsløshedsdagpenge hos DLF/A.

Procedure

Ferielukningsperioden skal dokumenteres over for DLF/A, f.eks. ved skriftlig erklæring fra skolens administration. Der henvises i øvrigt til artikel i Folkeskolen nr. 49/1995, side 37 vedr. kollektiv ferielukning i juleferien.

Krav om fremmøde på AF

Vær særlig opmærksom på, at man - til forskel fra betingelserne under juleferien -skal give personligt fremmøde hos AF den første dag uden feriedækning i lukningsperioden.

Kravet om fremmøde er begrundet i, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet i lukningsperioden, hvis du begærer dagpenge. Rådighedskravet medfører bl.a., at du ikke må rejse til udlandet i den periode, du står til rådighed.

Kontakt DLF/A, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig i vinterferien.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.