Debat

Pensionistundersøgelsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I et debatindlæg i Folkeskolen nummer 50 henviste jeg til en udtalelse af Anni Herfort i samtalen med Folkeskolen s redaktør.

Jeg tolkede dine ord derhen, Anni, at du syntes, at det var dejligt gennem 'medlemsundersøgelsen' at få klarlagt, hvad der rører sig i vor tids pensionister. Du sagde nemlig til Thorkild Thejsen: 'Vi vil have en analyse, som såærligt som muligt kan tegne et kort, der viser, hvor problemerne er størst, og hvilke krav og forventninger, medlemmerne har . . . Undersøgelsen er et udtryk for respekt for medlemmerne'.

Kort sagt: En undersøgelse, der også er som skræddersyet til DLF's pensionister.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Desværre var mit brev med debatindlægget af uransagelige grunde kommet på afveje, så du ikke har kunnet nå at bekræfte min opfattelse af medlemsundersøgelsens omfang. Derfor vil jeg spørge dig om noget, som nogen opfatter som selvfølgeligheder: Du har vel så megen respekt for DLF's pensionister, at de 'undersøges' på linie med de andre DLF-medlemmer, som du har respekt for?

For mig (og for de andre medlemmer af pensionisternes faglige udvalg i København) er medlemsundersøgelsen af pensionisternes krav og forventninger hovedsagen, mens alle de andre oplysninger, undersøgelsen afslører, er ren sidegevinst.

Men Anni - og jeg tør næsten ikke spørge - du har vel ikke i sinde at droppe os denne gang?

Finn Andersen

Herlev

Svar:

Da jeg læste dit debatoplæg, som blev bragt i Folkeskolen nummer 50, forstod jeg det sådan, at du udtrykte glæde over, at pensionisterne var med i medlemsundersøgelsen. Det var åbenbart ikke ment som en konstatering, men som et spørgsmål.

Jeg skal derfor bekræfte din opfattelse af medlemsundersøgelsens omfang. Pensionisterne er med.

Pensionisterne indgår på lige fod med andre medlemmer i den spørgeskemaundersøgelse, som sættes i gang her i slutningen af januar.

Hvis du ønsker at vide mere om medlemsundersøgelsen, kan jeg henvise til omtalen i Folkeskolen nummer 40, side 17 og nummer 48, side 30.

Venlig hilsen

Anni Herfort Andersen

formand for DLF