Debat

Elevernes årsmøde

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da jeg læste Marianne Jørgensens læserbrev i Folkeskolen nummer 50-52 1995 blev jeg meget forundret. Jeg havde selv været til Danmarks Elevorganisations (DEO) årsmøde, min første berøring med aktivt elevrådsarbejde, og var vendt hjem med en utrolig positiv oplevelse i bagagen. Jeg var overrasket over at se knap 500 grundskoleelever, der i den grad var engagerede i kampen for DEO's holdninger. Marianne Jørgensen er forarget over, at vi festede og havde det sjovt, især at der blev solgt øl til 'børn' under 18 år. Hvis man havde bandlyst øl, ville man have set 'horder' af børn søge mod servicestationer, ville det være bedre? Jeg synes det ikke.

Festen var en meget lille del af arrangementet, blandt andet var der politiske debatter og kurser, og vi diskuterede emner som differentiering, karakterskalaen og edb i skolen. Marianne Jørgensens elever har været uheldige, de kom ikke ind på det kursus, de havde førsteprioriteret. Jeg følte, at der var en speciel stemning omkring det hold, der skulle stå for underholdningen. På det kursus, hvor jeg deltog, var der intet alkohol overhovedet.

Min skole var blevet meldt til i sidste øjeblik, og jeg fornemmede, det var mange andre også. Derfor var der visse funktioner, der ikke var gearet til presset. Jeg stod selv syv kvarter i kø ved ankomsten, men det forløb stille og roligt, og der var også lidt kø ved spisningen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Marianne Jørgensens elever er kommet hjem og fortalt om noget, der, for dem der ikke deltog, må virke som en tre dages druktur på skolens regning, og intet er mere forkert.

Jeg vil gerne rose DEO's ledelse og de 'aktivister' (gamle DEO-medlemmer), der organiserede og puklede non-stop for mødet, og jeg håber ikke, de stopper på grund af den urimelige kritik, der har været i pressen, min tro på elevdemokrati blev styrket under mødet.

Peter Winkler

næstformand for elevrådet

Toftevangskolen, Ebeltoft