Radio 1 Hour

Elevernes programmer kan høres i radioen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Inden undervisningen i radio begynder på ungdomsskolen, skal klassen forberede sig. Eleverne skal finde ud af, hvad de vil lave radio om. Det kan være et gennemgående emne, men det kan også være 4-5 uafhængige emner.

Forinden får klassen besøg af en konsulent fra ungdomsskolen. Han fortæller om forløbet, hører om elevernes idéer og svarer på spørgsmål.

Desuden skal eleverne dele sig i grupper og lave aftaler med dem, de vil interviewe.

Mandag får eleverne udleveret båndoptagere efter en grundig instruktion. Skulle der være nogen, der ikke har fået deres aftaler helt på plads, er det ved at være sidste chance. Inden dagen slutter, bliver der også tid til at se på gruppernes spørgsmål til interview'ofrene'.

Hele tirsdag og onsdag morgen er eleverne i marken med båndoptagerne. Når optagelserne er forbi, skal båndene lyttes igennem, og så bliver hele klassen instrueret i, hvordan man laver et klippemanus til lydteknikerne. De første gruppers indslag bliver redigeret og klippet, og der vælges studieværter.

Om torsdagen bliver resten af indslagene redigeret og klippet, og bagefter skriver grupperne studieværternes tekster, og der vælges musik.

Fredag formiddag bliver programmet produceret. Det vil sige, at de enkelte indslag, studieværterne og musikken bliver klippet sammen til ét en time langt program. Efter middag lytter eleverne programmet igennem, og lærere og elever evaluerer ugens forløb.

Tirsdagen efter kan programmet så høres klokken 21 i Radio 1 Hour på 102,9 megahertz eller 104,5 på hybridnettet.