Debat

Kongressen snød medlemmerne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På den nyligt afviklede kongres, skulle de delegerede tage stilling til, hvordan vi næste år skulle tackle forhandlingerne vedrørende den decentrale løn. For første gang er vi nu i en fælles pulje med andre kommunalt ansatte, for eksempel pædagoger og sygeplejersker. Tidligere var der afsat en bestemt pulje til netop lærerne, men denne gang er vi lovmæssigt forpligtet til at forhandle med de øvrige grupper og kommunen om, hvor stor en del af puljen på 0,6 procent af lønsummen lærerne skal have i decentral løn.

Denne forhandling bliver nu en ren farce for de kredsstyrelsesmedlemmer, der skal arbejde med sagen. De skal forhandle med kommunen, men kongressen har besluttet, at vi ingen penge vil have. Et lille flertal på 12 delegerede bestemte det. Næstformanden og et andet hovedstyrelsesmedlem sov i timen og stemte forkert, var der måske andre delegerede, der var blevet lullet i søvn af debatten, og de mange valgmuligheder der var. En stor del af alfabetet måtte bruges for at kende forskel på forslagene.

Det korte af det lange er, at vi har sagt nej til pengene. Jeg har den samme holdning som et flertal i foreningen, at så mange som muligt skal have del i den decentrale løn, men når den indgåede aftale med Kommunernes Landsforening forhindrer dette, skal vi ikke stille os med korslagte arme og spille fornærmede. Vi bliver tilbudt et beløb, der svarer til, så vidt jeg erfarer, cirka 1500 kroner per medlem det første år og cirka 2000 kroner næste år. Penge, der er funktionsbestemte og kun kan udbetales til en lærer, der udfører en bestemt funktion. Hvad med gårdvagterne? Det er korrekt, at kun et fåtal af medlemmerne så ville få en lønmæssig fremgang; men mange, rigtig mange ville få gavn af det.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Til slut. Det ryster mig meget, at en fagforening, hvis primære opgave er at sørge for gode løn- og arbejdsforhold for sine medlemmer, siger nej til et millionbeløb. Der er kun et at gøre. Indkald til en ekstraordinær kongres med omtalte punkt på dagsordenen og få det nej, til at få del i den decentrale løn, omstødt.

Søren Worsaae

tillidsrepræsentant på Skansevej Skole

Aalborg Lærerforening

Powered by Labrador CMS