Opgiver redaktionel frihed

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var ikke fejl i den artikel, som ledelsen censurerede ud af pædagogernes fagblad Børn og Unge. Det havde BUPL's næstformand Klaus Wilmann ellers hævdet over for pressen efter, at man havde fyret redaktøren. Men artiklen var hadsk, mener ledelsen.

- Vi brød os ikke om tonen. Indholdet var i kontrast til de ting, som jeg måtte gå ud og sige i medierne, forklarede BUPL's formand, Bente Sorgenfrey på et hovedbestyrelsesmøde i december, ifølge Børn og Unge nummer 51, 1995.

Pædagogernes fagblad har hidtil haft redaktionel frihed på samme måde som Folkeskolen , men det opgiver man nu.

- Hovedbestyrelsen har tidligere været kritisk over for fagbladet i flere sager, sagde hovedkasserer Lars Christensen, som mente, at man skal sikre sig, at foreningens ledelse ikke 'beslutter en ting', og bladet 'gør andre ting'.

BUPL's næstformand er blevet redaktør, og organisationens informationschef erstatter redaktionssekretæren, som gik af i protest mod censureringen af bladet og fyringen af redaktøren.

Powered by Labrador CMS