Debat

Mindreværdigt medlem

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Straks efter at jeg sidste sommer blev optaget på meritlærerstudiet, meldte jeg mig ind i hvad jeg dengang troede var min kommende fagforening.

Siden har jeg været vidende til en besynderlig holdning til medmenneskers kompetencer og frem for alt til måden at erhverve viden på.

At en del medlemmer af DLF har aversion mod meritlærere, vælger jeg at tilskrive manglende viden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Når jeg hører eller ser negative udblæsninger fra DLF og/eller i Folkeskolen, er situationen imidlertid en anden.

Som medlem af en fagforening har jeg ubetinget krav på at blive behandlet som alle andre i for­eningen.

Det er simpelthen ganske uhørt, at jeg på nogen måde skal føle mig som et mindreværdigt medlem i min egen organisation.

I stedet for at sætte lus i skindpelsen burde ledelsen samle og forene.

Hvis DLF ikke ser sig i stand til at organisere og dermed være fagforening for alle lærere uanset alder, linjefag eller forudgående erfaring, kan man i det mindste meddele os det.

Svar

DLF skal naturligvis kunne magte at varetage alle medlemmers interesser. Når du som lærerstuderende på meritstudiet har en anden oplevelse, gør vi det ikke godt nok. Det er foreningens politik, at undervisere og ledere i folkeskolen bør have en læreruddannelse eller en pædagoguddannelse for børnehaveklasseledernes vedkommende. Vi mener også, at en uddannelse svarende til den ordinære læreruddannelse er at foretrække, men har opfordret til, at det bliver nemmere at overføre merit til denne uddannelse, end det har været tidligere. Det ændrer imidlertid ikke ved, at vi naturligvis accepterer, at meritlæreruddannelsen blev vedtaget i Folketinget på grund af lærermanglen, og at de medlemmer, der er på meritlæreruddannelsen eller har afsluttet denne, naturligvis har krav på en behandling og en respekt som alle andre medlemmer.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF