Debat

Kan det dog være så vanskeligt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I dagspressen kan man læse gruopvækkende beretninger om elever, der i skoletiden per mobiltelefon bliver truet med svære kvæstelser ja, endog død.

Det er jo en form for mobing, »der vil noget«.

Nu kan man ikke forhindre, at den form for sms sendes til elever, der render rundt bevæbnet med en mobiltelefon.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Man kan let forhindre, at det foregår i skoletiden og dermed forstyrrer undervisningen. Det eneste, som kræves, er, at der i skolens ordensreglement optages en ekstra paragraf. For eksempel »Mobiltelefoner må ikke medbringes på skolen«.

Ved overtrædelse vil mobiltelefonen straks være at konfiskere og indlevere på kontoret. Den vil kunne afhentes sidste skoledag før sommerferien af forældrene. Altså ganske samme procedure, som i mange år har været anvendt ved vandpistoler og lignende.

Hvis den »vågne« dagspresse finder ud af, at man krænker nogens rettigheder, må der om nødvendigt udstedes et cirkulære fra Undervisningsministeriet om lovligheden af fremgangsmåden.

I sidste instans må Folketinget inddrages men så har man også for alvor henrettet en gråspurv ved hjælp af en 20 centimeter haubitz. Forældrene skal naturligvis informeres grundigt om skolens ordensregler ved klassefor­ældre­mø­der eller skriftligt, så ingen er i tvivl.