Enighed om udvalg og repræsentationer

Alle poster blev besat uden afstemninger

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mens den nye hovedstyrelse knækkede midt over, da den i forrige uge skulle vælge formand for fagligt udvalg og valgte Lotte Lange med 13 stemmer mod Jon Kowalczyks 12 stemmer var der freds­valg om samtlige udvalgsposter og foreningens mange eksterne repræsentationer.

Ifølge vedtægterne er det for- og næstformanden, der skal stille forslag om udvalgenes sammensætning og repræsentationer, og Anders Bondo Christensen kunne meddele, at den politiske »fagfordeling« næsten gik op. Samtlige hovedstyrelsesmedlemmer undtagen to kunne komme til at arbejde i det udvalg, de havde ønsket, og de to uheldige kunne få deres andenprioritet imødekommet.

For- og næstformandens forslag blev vedtaget i fuld enighed. Astrid Schjødt Pedersen kunne som formand for organisationsudvalget dog ikke lade være med at kommentere, at hun for anden valgperiode i træk skulle være eneste kvinde i udvalget.

Puslespillet om de næsten 150 repræ­sentationer i ministerier, organisationer og institutioner gik også op.

Den nyvalgte Lars Busk Hansen fandt det dog noget påfaldende, at han som overenskomstansat lærer blev medlem af repræsentantskabet i Tjenestemændenes Låneforening, mens der ifølge forslaget skulle fire tjenestemænd i bestyrelsen for Lærernes Pension, som administrerer de overenskomstansattes pension.

»Jeg kan forstå begrundelserne for, at man ønsker, at både formand, næstformand, foreningens sekretariatschef og formanden for fagligt udvalg skal sidde der. Men det er også et politisk signal, der sendes, når der ingen overenskomstansatte kommer med«, sagde han, og synspunktet blev støttet af Henrik Billehøj.

Anders Bondo understregede det vigtige i, at DLFs øverste ledelse er samlet med i pensionsbestyrelsen. For eksempel skal der hurtigt kunne træffes beslutninger om komplicerede finansielle forhold også uden for bestyrelsesmøderne. Jon Kowalczyk bakkede forslaget op. Han havde som formand for fagligt udvalg haft stor nytte af at være med i bestyrelsen for Lærernes Pension. Lars Busk Hansen ønskede ikke en afstemning, hvorefter formandskabets forslag blev vedtaget.

Pensionisternes nye hovedstyrelsesmedlem, Lone Mygind Møller, ønskede at blive medlem af bestyrelsen i den selv­ejende institution Teglgården i Middelfart, og det blev hun.

Se en oversigt over samtlige poster på folkeskolen.dk i spalten til højre ved hovedstyrelsesreferatet.

-th