Kritik af administrationen

Bestyrelsesformand hjalp DPU efter kritik, siger rektor

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Der er helt klart sket en misforståelse, og jeg kan godt forstå det«, siger rektor Lars-Henrik Schmidt.

»Inge Thygesen er ikke arbejdende bestyrelsesformand. Det er en utænkelig tanke i universitetsloven, og det er ikke dét, der har været tilfældet her. Inge Thygesen tilbød at være konsulent for rektor ikke for sig selv, hvilket man kunne sige, hun ville være, hvis hun var arbejdende bestyrelsesformand«.

»Hun har med sin erfaring hjulpet med at sikre økonomien og kvalitetssikre arbejdet med økonomien frem­over. Et arbejde, der sluttede i december. Der var tale om et projekt, man kan sige en nødforanstaltning. Inge Thygesen har ikke haft kontor her på DPU, men jeg har stillet medarbejderne til rådighed for hende, så hun kunne få sine oplysninger direkte hos dem til sit arbejde med at klarlægge økonomien«.

»Vi mener ikke, at der har været tale om en desavouering af daglig ledelse. Det hele er sket efter aftale med rektor. Hvis nogle skal klandres for det rent forretningsmæssige her, så er det mig, der har tilladt, at hun kunne gå direkte til medarbejderne«, siger Lars-Henrik Schmidt.

Han fortæller, at det ikke skal være nogen hemmelighed, at det kan opfattes som udtryk for kritik af daglig ledelses administration.

»Kritikken gik på, at bestyrelsen har været mere bekymret for DPUs økonomi, end vores regnskabsafdeling og administration har været«.

hlauritsen@dlf.org