Slået på stregen

Jon Kowalczyk mistede sin post som formand for fagligt udvalg

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

12-13. Så tæt stod stemmerne, da den nyvalgte hovedstyrelse skulle afgøre, hvem der skal være formand for fagligt udvalg de næste fire år. Formanden for udvalget gennem de sidste fire år, Jon Kowalczyk, måtte se sig slået af et menigt medlem af fagligt udvalg, Lotte Lange.

»Jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg synes, jeg har været i stand til at samle fagligt udvalg i en periode, hvor vi har haft store udfordringer. Formandens begrundelse var større synlighed i medierne, men da mediernes opmærksomhed jo altid er fokuseret på formanden, så har jeg især arbejdet på de indre linjer for i dialog med kredsene at opstille sammenhængende politikker på løn-, arbejdstids- og pensionsområdet, et arbejde, jeg aldrig har hørt nogen negativ kritik af tvært­imod«, siger Jon Kowalczyk.

Da hovedstyrelsen for fire år siden valgte formænd til udvalgene, blev Anders Bondo Christensen i første omgang tilbudt posten, da han netop havde tabt formandsvalget til Anni Herfort. Anders Bondo takkede nej til at være formand for fagligt udvalg, fordi han vægtede hensynet til sin familie i Sønderjylland højt. Dengang var Lotte Lange også nævnt som en mulig formand for fagligt udvalg et forslag, som Anders Bondo var varm fortaler for. Men det endte med, at Jon Kowalczyk, som dengang var nyvalgt hovedstyrelsesmedlem fra Ballerup, fik posten. I år måtte han se sig slået af Lotte Lange.

»Jeg havde ikke forventet det. Mig bekendt har Lotte og jeg ikke forskellige måder at arbejde på. Jeg undrer mig og er ked af ikke at kunne være helt tæt på, når alle de forberedelser, jeg har knoklet med, skal forhandles i overenskomstsammenhæng. Jeg fik mange stemmer til hovedstyrelsesvalget, faktisk 64 procent flere stemmer end for fire år siden, alligevel får jeg nu umiddelbart færre muligheder. Nu må jeg så arbejde for indflydelse for de mange stemmer ad andre veje«.

Han håber på, at han også fremover vil være med til at påvirke DLFs politik som medlem af fagligt udvalg.

»Nu gælder det om at komme videre med arbejdet op til overenskomsten 2005«, siger Jon Kowalczyk.

mbtrier@dlf.org